| Сайт 8-А класу НВК №9 Єнакієвської міської ради |
| Субота, 17.01.2026, 12:08 |
| Наше опитування |
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 43
|
|
|
Вітаю Вас! Гість | RSS
|
|
|
|
Шкільна форма
| |
| Admin | Дата: Середа, 22.01.2014, 20:04 | Повідомлення # 1 |
 Учитель
Група: Адміністратори
Статус: Офлайн
| Шкільна форма... Вічна проблема. Хтось із учнів постійно ходить до школи в формі, усвідомлюючи необхідність дотримуватися правил, установлених у школі, яку вони обрали для навчання. А хтось постійно ігнорує ці правила, ставлячи себе НАД усіма правилами. Чому ж так відбувається? Це принципове відкидання загальноприйнятих правил, ознака неорганізованості учня чи все ж таки неприйняття саме ТАКОЇ форми? Тоді якою вона має бути? Щоб унаочнити проблему, викладаю тут дві фотографії. На одній учні нашого класу в формі, на другій - одягені для дискотеки. На обох фотографіях - красиві дівчатка в красивому вбранні й одягнені відповідно до ситуації. І наскільки форма доречна на уроках, настільки джинси та яскраві сукні - на дискотеці. Відомо, що одяг впливає на поведінку людини. Красивий костюм чи сукня робить її не тільки привабливою, але й упевненою. Діловий одяг - організовує, дисциплінує, домашній - розслаблює, святковий робить енергійною, жвавою, веселою. То якии же повинен бути стиль одягу учня? Прошу активно обговорювати проблему, аргументуючи свої думки.
|
| |
|
|
| Раміна | Дата: Субота, 25.01.2014, 22:52 | Повідомлення # 2 |
 Крутий ботан
Група: Модератори
| На мою думку,не треба носити шкільну форму завжди.Треба провести день без форми,як у минулому році.
|
| |
|
|
| Інна:) | Дата: Вівторок, 28.01.2014, 20:07 | Повідомлення # 3 |
 Учень-хорошист
Група: Користувачі
| Я згодна з Раміною, можна провести день без форми, але всеж таки це школа і шкільна форма повинна бути присутня
|
| |
|
|
| Admin | Дата: Вівторок, 28.01.2014, 20:38 | Повідомлення # 4 |
 Учитель
| Мої любі дівчатка! Якщо ви уважно читали перше повідомлення, то мали б бачити, яке було поставлено питання. Прошу всіх висловлюватися по суті) Цитата То якии же повинен бути стиль одягу учня?
|
| |
|
|
| Раміна | Дата: Вівторок, 28.01.2014, 21:49 | Повідомлення # 5 |
 Крутий ботан
| Діловим та зручним
|
| |
|
|
| Інна:) | Дата: Вівторок, 28.01.2014, 22:19 | Повідомлення # 6 |
 Учень-хорошист
| Діловим та зручним
|
| |
|
|
| Admin | Дата: Вівторок, 28.01.2014, 22:22 | Повідомлення # 7 |
 Учитель
| А ваша нинішня форма ділова й зручна?
|
| |
|
|
| Інна:) | Дата: Вівторок, 28.01.2014, 22:36 | Повідомлення # 8 |
 Учень-хорошист
| Наша нинішня форма зручна, але вона не шкільна та не ділова
|
| |
|
|
| Admin | Дата: Вівторок, 28.01.2014, 23:07 | Повідомлення # 9 |
 Учитель
| Що конкретно в ній НЕ ТАК?
|
| |
|
|
| Інна:) | Дата: Вівторок, 28.01.2014, 23:16 | Повідомлення # 10 |
 Учень-хорошист
| Наприклад, у деяких хлопців та дівчат це джинси та кросівки, це зручно, але це не шкільна форма
|
| |
|
|
| Admin | Дата: Вівторок, 28.01.2014, 23:19 | Повідомлення # 11 |
 Учитель
| Так це ж не форма! Це звичайний одяг. А мова про шкільну форму. ПРОПОНУЙТЕ, викладайте моделі, фото... потім проведемо голосування)
|
| |
|
|
| Admin3362 | Дата: Середа, 29.01.2014, 14:08 | Повідомлення # 12 |
|
Золотий медаліст
| МЕНІ ПОДОБАЄТЬСЯ МОЯ ШКІЛЬНА ФОРМА
|
| |
|
|
| Анаконда) | Дата: Понеділок, 10.02.2014, 18:09 | Повідомлення # 13 |
|
Учень-хорошист
| Я важаю носити форму треба кожен день!!! Але можно як на мою думку вдягатися як заманеться по великим святам, які проходять в нашій школі, наприклад: 14 лютого, 23 лютого, 8 березня, новий рік і т.д.
|
| |
|
|
| l_i_l_i_c_h_k_a))) | Дата: Понеділок, 10.02.2014, 20:43 | Повідомлення # 14 |
|
Учень
| Анаконда), повністю з тобою згодна! І я пропоную це якось фіксувати на сайті. Наприклад, які дні будемо ходити без шкільної форми!
|
| |
|
|
| Admin | Дата: Понеділок, 10.02.2014, 20:45 | Повідомлення # 15 |
 Учитель
| Молодці, дівчата. Пропонуйте ще))
|
| |
|
|
| Veronika | Дата: Вівторок, 11.02.2014, 20:26 | Повідомлення # 16 |
|
Учень
| Я згодна, що на свято можно не вдягати шкiльну форму!!!
|
| |
|
|
| Раміна | Дата: Вівторок, 11.02.2014, 20:34 | Повідомлення # 17 |
 Крутий ботан
| Дівчатка,ми й так не вдягаємо шкільну форму на свята)))
|
| |
|
|
| Admin | Дата: Середа, 12.02.2014, 22:59 | Повідомлення # 18 |
 Учитель
| А ви бачили, яка красива форма в учнів ліцею? Вони так гарно виглядають у ній! Тому вони всі її носять залюбки. От чому я й пропонувала ввести НАШУ форму. Самим визначити колір, крій. До того ж, з емблемою гімназії. Чому б ні?
|
| |
|
|
| KimON | Дата: Неділя, 16.02.2014, 03:10 | Повідомлення # 19 |
 Випускник гімназії
Група: Випускники
| Форма - не так уж и плохо! Отходил в форме, почти, все школьные годы. И могу сказать, что не так уж и сложно это. Она приучает к дисциплине, порядку. Ну как минимум, легче будет смирится в будущем одеваться в определенную форму на работе. (ах да, она так же всегда выделяла нас, ГИМНАЗИСТОВ, от других школьников)
P.s. что-то я забрел уже в явно не подходящий топик для меня))
|
| |
|
|
| Admin | Дата: Неділя, 16.02.2014, 09:28 | Повідомлення # 20 |
 Учитель
| KimON, вітаю тебе й дякую тобі! Ти "забрів саме сюди! Ти був дуже дисциплінованим учнем, разом з Іваном ви були моєю надійною опорою, могутньою підтримкою. Ви й решта моїх випускників - моя гордість, гордість гімназії. Сподіваюся, що й нинішній 7-А стане гордістю школи.
|
| |
|
|
| Галюша | Дата: Неділя, 16.02.2014, 11:04 | Повідомлення # 21 |
 Учень-хорошист
| Мені здається, не варто шити або купувати однакову форму. З одного боку це виглядає гарно, але з іншого, вона б так виглядала, якби ми теж всі були однакові. А оскільки у кожного різна фігура, комусь буде йти фасон цієї шкільної форми, а комусь ні. І я не хочу, щоб ми всі виглядали однаково. Я не хочу позбавляти себе права вибирати ту шкільну форму, яка мені особисто подобатися.
|
| |
|
|
| Admin | Дата: Неділя, 16.02.2014, 11:56 | Повідомлення # 22 |
 Учитель
| Галюша, тому я й піднімаю цю тему. Пропонуйте варіанти, щоб обрати серед них компромісний. Не одяг робить людей однаковими, а стадний інстинкт і небажання думати самостійно. А форма організує, дисциплінує. Усі крупні поважні компанії зобов'язують своїх працівників дотримуватися дрес-коду, вводять для них форму й суворо контролюють це. Зовнішній вигляд не може затьмарити особистість, якщо вона, звичайно, такою є. А "сіра", нецікава людина не стане особистістю навіть за допомогою найкращого одягу.
|
| |
|
|
| KimON | Дата: Неділя, 16.02.2014, 12:16 | Повідомлення # 23 |
 Випускник гімназії
Група: Випускники
| Я не бачив форми у ліциїстів, але гадаю, що це не погана думка. Це та сама форма, окрім кольору чи стрічок та особистої емблеми, але яка буде виділяти ГІМНЗИСТІВ від інших шкіл.
Повідомлення відредагував KimON - Неділя, 16.02.2014, 12:16 |
| |
|
|
| Галюша | Дата: Неділя, 16.02.2014, 14:42 | Повідомлення # 24 |
 Учень-хорошист
| Цитата Галюша (  ) Галюша, тому я й піднімаю цю тему. Пропонуйте варіанти, щоб обрати серед них компромісний. Не одяг робить людей однаковими, а стадний інстинкт і небажання думати самостійно. А форма організує, дисциплінує. Усі крупні поважні компанії зобов'язують своїх працівників дотримуватися дрес-коду, вводять для них форму й суворо контролюють це. Зовнішній вигляд не може затьмарити особистість, якщо вона, звичайно, такою є. А "сіра", нецікава людина не стане особистістю навіть за допомогою найкращого одягу. Юлия Ивановна, я говорила про то, что я против того, чтобыпошить всем одинаковую форму (когда-то это предлагали). То, что мы будем выглядеть одинаково, не главная проблема общей школьной формы. Я говорю про то, что не каждому будет подходить фасон формы (нет такого, чтобы подходил всем: у кого-то маленький, или наоборот высокий рост; полная или худощавая фигура) и цветовая гамма (если конечно, форма не будет полностью белая). Также не у каждого есть обувь, которая подойдет этой «нашей общей» форме. Самая главная проблема заключается в денежных затратах. Ведь эта форма не буде вечной: постепенно будет выцветать цвет; размер со временем понадобиться больше; а также один комплект формы весь год не проносишь, нужно целых три (в жаркую погоду, холодную и демисезонную); форму нужно стирать хотя-бы два раза в неделю. Поэтому каждому нужно будет, как минимум, 6 комплектов школьной формы.Додано (16.02.2014, 16:42) --------------------------------------------- Если насчет школьной формы вообще, то обидно, что нельзя носитьпросто одежду делового стиля, а только ЧЕРНУЮ юбку или брюки и НЕ ЯРКУЮ блузку.
|
| |
|
|
| FANTOM | Дата: Неділя, 16.02.2014, 15:14 | Повідомлення # 25 |
 Золотий медаліст
| Admin, чи носять шкільну форму у інших країнах? може це данина радянському часу? треба проаналізувати
|
| |
|
|
| Admin | Дата: Неділя, 16.02.2014, 17:52 | Повідомлення # 26 |
 Учитель
| Галюша, на форумі АКТУАЛЬНО спілкуємося українською. Ви отримаєте оцінки за мовну практику (навчальна практика за паном).
Цитата Галюша (  ) Я говорю про то, что не каждому будет подходить фасон формы (нет такого, чтобы подходил всем: у кого-то маленький, или наоборот высокий рост; полная или худощавая фигура) и цветовая гамма Стосовно зросту й особливостей фігури: для цього є розміри. Кольорова гама: є нейтральні тони, пастельні, не світлі й не темні. - такі підходять усім. І, вибачте, "під колір очей" ви й так не завжди можете підібрати одяг. Стосовно 6 комплектів - сподіваюся, це була гіпербола. Навіщо перебільшувати? А зараз ви носите 6 комплектів? 6 комплектів ЧОРНОГО? Вам це подобається? Щодо матеріальних витрат. Усе одно доведеться купляти форму щороку або через рік. Дарма не дістанеться. А якщо вона буде ще й подобатися - чому ні? Можливо, буде трохи дорожче - але ж ніхто не змушує купляти форму за шалені гроші. Треба все зважити й продумати. ПРОПОНУЙТЕ!!!
|
| |
|
|
| Admin | Дата: Неділя, 16.02.2014, 18:05 | Повідомлення # 27 |
 Учитель
| Цитата Галюша451Если насчет школьной формы вообще, то обидно, что нельзя носить просто одежду делового стиля, а только ЧЕРНУЮ юбку или брюки и НЕ ЯРКУЮ блузку.
Діловий стиль якраз НЕ передбачає яскраві кольори. Але хіба не можна носити яскравий одяг поза школою? Форма на те й ФОРМА, що є спільним для всіх одягом. У нашій школі форма обов'язкова, і її ніхто не відмінить. А вже в якій формі ви хочете ходити - вам вирішувати. Якщо ви уважно читали стартовий топік, то мали б зрозуміти, що мова не про те, БУТИ формі чи НЕ БУТИ, а про те, ЯКОЮ їй бути. Якщо ви вважаєте, що вона має бути такою, як зараз - то, будь ласка, носіть її всі без винятку. Саме з цією метою й створювалася тема.
Галюша, дякую за активне обговорення! Ти молодець! Плюс в репутацію!
|
| |
|
|
| Admin | Дата: Неділя, 16.02.2014, 18:09 | Повідомлення # 28 |
 Учитель
| Цитата FANTOM (  ) Admin, чи носять шкільну форму у інших країнах? може це данина радянському часу? треба проаналізувати FANTOM, от і досліди це питання! А потім розповіси нам тут)))
|
| |
|
|
| Admin | Дата: Неділя, 16.02.2014, 18:13 | Повідомлення # 29 |
 Учитель
| ШАНОВНІ БАТЬКИ!!! Дякую за активність дітей) ВОНИ В НАС МОЛОДЦІ))) Будь ласка, ПІДТРИМАЙТЕ ЇХ, залучайтеся до форуму, НЕ ЛИШАЙТЕСЯ БАЙДУЖИМИ ДО НАШИХ ПРОБЛЕМ!!!
|
| |
|
|
| Раміна | Дата: Понеділок, 17.02.2014, 15:11 | Повідомлення # 30 |
 Крутий ботан
| Я б не хотіла носити однакову шкільну форму.просто усім потрібно вдягатися відповідно ближче до ділового стилю.Але,навіть якщо й нашим хлопцям буде подобатися однакова шкільтна форма,вони всеодно не будуть її носити.Адже їм більше подобається джинси та якась блуза.Я хочу щоб наш клас носив шкільну форму,але половина класу це проігнорує і буде й далі одягати не шкільну форму(
|
| |
|
|
| FANTOM | Дата: Понеділок, 17.02.2014, 17:22 | Повідомлення # 31 |
 Золотий медаліст
| на мій жаль форму носять у багатьох країнах..., АЛЕ я ще не дослідив віковий стан школярів при цьому! В МЕНЕ надія не вмерла!!!  Додано (17.02.2014, 19:22) --------------------------------------------- ПРОПОЗІЦІЯ- хто відмінно вчився неділю-форму не одягае один день 
|
| |
|
|
| Admin | Дата: Понеділок, 17.02.2014, 18:27 | Повідомлення # 32 |
 Учитель
| Раміна, не прогнозуйте стан носіння форми. ПРОПОНУЙТЕ ФОРМУ!!! МОДЕЛЬ: крій, колір. Малюйте самі, шукайте в мережі Інтернет, викладайте тут... Оберемо компромісний, найоптимальніший варіант. НЕ ХОЧЕТЕ - НОСІТЬ ту, ЯКА Є!!!
|
| |
|
|
| FANTOM | Дата: Вівторок, 18.02.2014, 15:37 | Повідомлення # 33 |
 Золотий медаліст
| Форма повинна бути зручна,на холодний та теплий сезон-можливо-трансфомер
|
| |
|
|
| Admin | Дата: Вівторок, 18.02.2014, 17:57 | Повідомлення # 34 |
 Учитель
| FANTOMЕ, + - піджак, от і весь трансформер. Як і зараз.
Народ, конкретні фото, малюнки. Давайте проекти.
|
| |
|
|
| l_i_l_i_c_h_k_a))) | Дата: Середа, 19.02.2014, 20:52 | Повідомлення # 35 |
|
Учень
| Галюша, я згодна з тобою! Мені наприклад не подобається щось носити однакове!
|
| |
|
|
| Раміна | Дата: Середа, 19.02.2014, 20:54 | Повідомлення # 36 |
 Крутий ботан
| l_i_l_i_c_h_k_a))), так,мені теж!
|
| |
|
|
| Admin | Дата: Середа, 19.02.2014, 20:58 | Повідомлення # 37 |
 Учитель
| l_i_l_i_c_h_k_о))), Раміно, вдома - носіть неоднакове. А в школі - форма. "Подобається" і "треба" - різні речі. І уважно читайте всі пости, щоб дискусія не пішла по другому колу!!! Про це вже писалося. Наводьте АРГУМЕНТИ і причому НОВІ, які ще не спростовувалися тут.
|
| |
|
|
| НАТА | Дата: П'ятниця, 28.02.2014, 20:55 | Повідомлення # 38 |
 Мама
Група: Батьки
| Admin. Добрый вечер ,я конечно не против формы ,но с нашими родителями очень трудно .На форму можно вечность деньги собирать ,а некоторые вообще проигнорируют! :evil:
|
| |
|
|
| Настьона | Дата: Субота, 15.03.2014, 21:15 | Повідомлення # 39 |
|
Учень
| Я гадаю, що шкільна форма - це шкільний атрибут. АЛЕ: розмови про необхідність її носіння неоднаразово проводились. Результату щось не видно: на 30 людей форму носить 2-3 людини, 4-5 одягають щось подібне. Яку б, вибачте за сленг, класну форму ми б не запропонували, все одно знайдуться люди, котрим вона не сподобається, котрі ігноруватимуть її. Це питання не щодо якоїсь ідеальної форми, а свідомості школярів.
|
| |
|
|
| Настьона | Дата: Субота, 15.03.2014, 21:20 | Повідомлення # 40 |
|
Учень
| Щодо форми лицеїстів ( і інших учнів подібних закладів ): для них форма - це частина ІМІДЖУ, а не одяг, який не подобається, - як у нас.
ПРОТЕ! Я не розумію необхідності її носіння. Так, вона настроює на діловий лад. Але людина, яка прийшла до школи щоб учитися, УЖЕ на нього настроєна, а людині, яка прийшла , щоб посплкавтися з друзями, ніяка форма не допоможе. Це особисто моя думка.
|
| |
|
|
| Раміна | Дата: Неділя, 16.03.2014, 19:19 | Повідомлення # 41 |
 Крутий ботан
| Настьона, я з тобою повністю згодна
|
| |
|
|
| DiMoN | Дата: Вівторок, 18.03.2014, 17:33 | Повідомлення # 42 |
 Учень
| Настьона, я теж згоден
|
| |
|
|
| Настьона | Дата: Субота, 12.04.2014, 16:20 | Повідомлення # 43 |
|
Учень
| Дякую.
|
| |
|
|
| Admin | Дата: Субота, 12.04.2014, 23:43 | Повідомлення # 44 |
 Учитель
| Цитата Настьона (  ) Щодо форми лицеїстів (й інших учнів подібних закладів): для них форма - це частина ІМІДЖУ, а не одяг, який не подобається, - як у нас. От це й відрізняє нас від цивілізації.
|
| |
|
|
| Admin | Дата: Понеділок, 21.04.2014, 14:55 | Повідомлення # 45 |
 Учитель
| От дуже цікаво, чи завтра прийдуть у формі всі ті, хто її ніколи не носить?
|
| |
|
|
| FANTOM | Дата: Понеділок, 21.04.2014, 20:12 | Повідомлення # 46 |
 Золотий медаліст
| Шановні! Тримаемося! Незабаром вже канікули!
|
| |
|
|
| Ольчик | Дата: Понеділок, 28.04.2014, 19:59 | Повідомлення # 47 |
 Учень-хорошист
| давайте устроим день БЕЗ школьной формы все будут рады. можно этот день устраивать раз в неделю по пятницам
|
| |
|
|
| FANTOM | Дата: Четвер, 01.05.2014, 15:03 | Повідомлення # 48 |
 Золотий медаліст
| ТАК ! ТА ВСІ обливатимось!
|
| |
|