Шкільна форма... Вічна проблема. Хтось із учнів постійно ходить до школи в формі, усвідомлюючи необхідність дотримуватися правил, установлених у школі, яку вони обрали для навчання. А хтось постійно ігнорує ці правила, ставлячи себе НАД усіма правилами. Чому ж так відбувається? Це принципове відкидання загальноприйнятих правил, ознака неорганізованості учня чи все ж таки неприйняття саме ТАКОЇ форми? Тоді якою вона має бути? Щоб унаочнити проблему, викладаю тут дві фотографії. На одній учні нашого класу в формі, на другій - одягені для дискотеки. На обох фотографіях - красиві дівчатка в красивому вбранні й одягнені відповідно до ситуації. І наскільки форма доречна на уроках, настільки джинси та яскраві сукні - на дискотеці. Відомо, що одяг впливає на поведінку людини. Красивий костюм чи сукня робить її не тільки привабливою, але й упевненою. Діловий одяг - організовує, дисциплінує, домашній - розслаблює, святковий робить енергійною, жвавою, веселою. То якии же повинен бутистиль одягу учня? Прошу активно обговорювати проблему, аргументуючи свої думки.
Я важаю носити форму треба кожен день!!! Але можно як на мою думку вдягатися як заманеться по великим святам, які проходять в нашій школі, наприклад: 14 лютого, 23 лютого, 8 березня, новий рік і т.д.
А ви бачили, яка красива форма в учнів ліцею? Вони так гарно виглядають у ній! Тому вони всі її носять залюбки. От чому я й пропонувала ввести НАШУ форму. Самим визначити колір, крій. До того ж, з емблемою гімназії. Чому б ні?
Форма - не так уж и плохо! Отходил в форме, почти, все школьные годы. И могу сказать, что не так уж и сложно это. Она приучает к дисциплине, порядку. Ну как минимум, легче будет смирится в будущем одеваться в определенную форму на работе. (ах да, она так же всегда выделяла нас, ГИМНАЗИСТОВ, от других школьников)
P.s. что-то я забрел уже в явно не подходящий топик для меня))
KimON, вітаю тебе й дякую тобі! Ти "забрів саме сюди! Ти був дуже дисциплінованим учнем, разом з Іваном ви були моєю надійною опорою, могутньою підтримкою. Ви й решта моїх випускників - моя гордість, гордість гімназії. Сподіваюся, що й нинішній 7-А стане гордістю школи.
Мені здається, не варто шити або купувати однакову форму. З одного боку це виглядає гарно, але з іншого, вона б так виглядала, якби ми теж всі були однакові. А оскільки у кожного різна фігура, комусь буде йти фасон цієї шкільної форми, а комусь ні. І я не хочу, щоб ми всі виглядали однаково. Я не хочу позбавляти себе права вибирати ту шкільну форму, яка мені особисто подобатися.
Галюша, тому я й піднімаю цю тему. Пропонуйте варіанти, щоб обрати серед них компромісний. Не одяг робить людей однаковими, а стадний інстинкт і небажання думати самостійно. А форма організує, дисциплінує. Усі крупні поважні компанії зобов'язують своїх працівників дотримуватися дрес-коду, вводять для них форму й суворо контролюють це. Зовнішній вигляд не може затьмарити особистість, якщо вона, звичайно, такою є. А "сіра", нецікава людина не стане особистістю навіть за допомогою найкращого одягу.
Я не бачив форми у ліциїстів, але гадаю, що це не погана думка. Це та сама форма, окрім кольору чи стрічок та особистої емблеми, але яка буде виділяти ГІМНЗИСТІВ від інших шкіл.
Повідомлення відредагував KimON - Неділя, 16.02.2014, 12:16
Галюша, тому я й піднімаю цю тему. Пропонуйте варіанти, щоб обрати серед них компромісний. Не одяг робить людей однаковими, а стадний інстинкт і небажання думати самостійно. А форма організує, дисциплінує. Усі крупні поважні компанії зобов'язують своїх працівників дотримуватися дрес-коду, вводять для них форму й суворо контролюють це. Зовнішній вигляд не може затьмарити особистість, якщо вона, звичайно, такою є. А "сіра", нецікава людина не стане особистістю навіть за допомогою найкращого одягу.
Юлия Ивановна, я говорила про то, что я против того, чтобыпошить всем одинаковую форму (когда-то это предлагали). То, что мы будем выглядеть одинаково, не главная проблема общей школьной формы. Я говорю про то, что не каждому будет подходить фасон формы (нет такого, чтобы подходил всем: у кого-то маленький, или наоборот высокий рост; полная или худощавая фигура) и цветовая гамма (если конечно, форма не будет полностью белая). Также не у каждого есть обувь, которая подойдет этой «нашей общей» форме. Самая главная проблема заключается в денежных затратах. Ведь эта форма не буде вечной: постепенно будет выцветать цвет; размер со временем понадобиться больше; а также один комплект формы весь год не проносишь, нужно целых три (в жаркую погоду, холодную и демисезонную); форму нужно стирать хотя-бы два раза в неделю. Поэтому каждому нужно будет, как минимум, 6 комплектов школьной формы.
Додано (16.02.2014, 16:42) --------------------------------------------- Если насчет школьной формы вообще, то обидно, что нельзя носитьпросто одежду делового стиля, а только ЧЕРНУЮ юбку или брюки и НЕ ЯРКУЮ блузку.
Галюша, на форумі АКТУАЛЬНО спілкуємося українською. Ви отримаєте оцінки за мовну практику (навчальна практика за паном).
ЦитатаГалюша ()
Я говорю про то, что не каждому будет подходить фасон формы (нет такого, чтобы подходил всем: у кого-то маленький, или наоборот высокий рост; полная или худощавая фигура) и цветовая гамма
Стосовно зросту й особливостей фігури: для цього є розміри. Кольорова гама: є нейтральні тони, пастельні, не світлі й не темні. - такі підходять усім. І, вибачте, "під колір очей" ви й так не завжди можете підібрати одяг. Стосовно 6 комплектів - сподіваюся, це була гіпербола. Навіщо перебільшувати? А зараз ви носите 6 комплектів? 6 комплектів ЧОРНОГО? Вам це подобається? Щодо матеріальних витрат. Усе одно доведеться купляти форму щороку або через рік. Дарма не дістанеться. А якщо вона буде ще й подобатися - чому ні? Можливо, буде трохи дорожче - але ж ніхто не змушує купляти форму за шалені гроші. Треба все зважити й продумати. ПРОПОНУЙТЕ!!!
Цитата Галюша451Если насчет школьной формы вообще, то обидно, что нельзя носить просто одеждуделового стиля,а только ЧЕРНУЮ юбку или брюки иНЕ ЯРКУЮблузку.
Діловий стиль якраз НЕ передбачає яскраві кольори. Але хіба не можна носити яскравий одяг поза школою? Форма на те й ФОРМА, що є спільним для всіх одягом. У нашій школі форма обов'язкова, і її ніхто не відмінить. А вже в якій формі ви хочете ходити - вам вирішувати. Якщо ви уважно читали стартовий топік, то мали б зрозуміти, що мова не про те, БУТИ формі чи НЕ БУТИ, а про те, ЯКОЮ їй бути. Якщо ви вважаєте, що вона має бути такою, як зараз - то, будь ласка, носіть її всі без винятку. Саме з цією метою й створювалася тема.
Галюша, дякую за активне обговорення! Ти молодець! Плюс в репутацію!
ШАНОВНІ БАТЬКИ!!! Дякую за активність дітей) ВОНИ В НАС МОЛОДЦІ))) Будь ласка, ПІДТРИМАЙТЕ ЇХ, залучайтеся до форуму, НЕ ЛИШАЙТЕСЯ БАЙДУЖИМИ ДО НАШИХ ПРОБЛЕМ!!!
Я б не хотіла носити однакову шкільну форму.просто усім потрібно вдягатися відповідно ближче до ділового стилю.Але,навіть якщо й нашим хлопцям буде подобатися однакова шкільтна форма,вони всеодно не будуть її носити.Адже їм більше подобається джинси та якась блуза.Я хочу щоб наш клас носив шкільну форму,але половина класу це проігнорує і буде й далі одягати не шкільну форму(
Раміна, не прогнозуйте стан носіння форми. ПРОПОНУЙТЕ ФОРМУ!!! МОДЕЛЬ: крій, колір. Малюйте самі, шукайте в мережі Інтернет, викладайте тут... Оберемо компромісний, найоптимальніший варіант. НЕ ХОЧЕТЕ - НОСІТЬ ту, ЯКА Є!!!
l_i_l_i_c_h_k_о))), Раміно, вдома - носіть неоднакове. А в школі - форма. "Подобається" і "треба" - різні речі. І уважно читайте всі пости, щоб дискусія не пішла по другому колу!!! Про це вже писалося. Наводьте АРГУМЕНТИ і причому НОВІ, які ще не спростовувалися тут.
Admin. Добрый вечер ,я конечно не против формы ,но с нашими родителями очень трудно .На форму можно вечность деньги собирать ,а некоторые вообще проигнорируют! :evil:
Я гадаю, що шкільна форма - це шкільний атрибут. АЛЕ: розмови про необхідність її носіння неоднаразово проводились. Результату щось не видно: на 30 людей форму носить 2-3 людини, 4-5 одягають щось подібне. Яку б, вибачте за сленг, класну форму ми б не запропонували, все одно знайдуться люди, котрим вона не сподобається, котрі ігноруватимуть її. Це питання не щодо якоїсь ідеальної форми, а свідомості школярів.
Щодо форми лицеїстів ( і інших учнів подібних закладів ): для них форма - це частина ІМІДЖУ, а не одяг, який не подобається, - як у нас.
ПРОТЕ! Я не розумію необхідності її носіння. Так, вона настроює на діловий лад. Але людина, яка прийшла до школи щоб учитися, УЖЕ на нього настроєна, а людині, яка прийшла , щоб посплкавтися з друзями, ніяка форма не допоможе. Це особисто моя думка.